Translate

25 Ocak 2013 Cuma

SEHRIYELI TAVUK

Sehriye Pilavını cok seviyorum. Özellikle yanında tavukla cok güzel ve doyurucu bir ana yemek oluyor.
Her zaman pirinc ya da bulgur pilavı yemek istemiyorsanız, bu degisiklik sizin icin de iyi olabilir.
Malzemeler:
Pilav Icin:
1 Su Bardagı Sehriye
1 Yemek Kasıgı Tereyag
2 Su Bardagı Su
1,5 Tatlı Kasıgı Tuz
Tavuk Icin:
1 Adet Tavuk Gögüs
1 Adet Kalcalı But
2 Yemek Kasıgı Margarin
Hazırlanısı:
Öncelikle tavuklarımızın hızlı olması icin düdüklü tenceremize güzelce yıkayıp, az su, tuz ve karabiber ilavesi ile ekliyoruz. Ilk önce yüksek ateste ardından sinyalimizi alınca kısık ateste kokusu cıkana kadar haslıyoruz. 8Bu arada düdüklü tencere calısan bayanlar ve bizim gibi yogun olanlar icin cok büyük bir rahatlık, acayip pratik 10-15 dakika icinde yemekleri hazır ediveriyor, önceden cok korkardım cıkardıgı sesten, yok zamanı gelmeden acma patlayıverir denmesinden. Ama benim düdüklüm Fissler ve acayip güvenli hic korkmadan, pismis mi, pismemis mi tereddütü yasamadan yemeklerimi yapıyorum..)
Tavuklarımız hazır olunca biraz sogusun hemde pilavımız hazır olsun diye pilavımızı yapmaya baslıyoruz. Bunun icin sehriyemizin yarısını tereyagı ile iyice kavuruyoruz, rengi altın sarısı olunca geriye kalan sehriyeyide ilave ederek birazda onunla kavuruyoruz. Su ve tuzunu ekleyerek, ilk önce yüksek ısıda ardından fokur fokur kaynayınca kısık ateste suyunu iyice cekip, yumusayana kadar pisiriyoruz. O hazır demlenirken bizde tavuklarımıza geciyoruz. Margarini güzelce tencere icerisinde eritip tavuklarımızı tencere icerisine alıyoruz. Arkalı, önlü güzelce nar gibi kızartıyoruz. Tabagımıza ilk önce pilavımızı koyuyoruz, ardından üstüne tavugumuzu koyuyoruz. Yanına salata ile güzel bir aksam yemegimiz hazırlanmıs oluyor.
                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...