Translate

8 Ekim 2013 Salı

KURU BIBER DOLMASI


Malzemeler:
1 Su Bardagı Pirinc
Kıyma (yaklasık 1/3 su bardagı)
1 Adet Kuru Sogan
1 Adet Domates
1 Adet Yesil Biber
Birkac dal Dereotu
1.5 Yemek Kasıgı Salca
1/3 Cay Bardagı Sıvıyag
Yeterince Tuz, Karabiber, Kimyon, Kuru Nane, Kuru Reyhan
Hazırlanısı:
Öncelikle kuru dolmalıklarımızı kaynar suyun içerisinde 5-6 dakika haslıyoruz.  Icimizi hazırlamak icinse, pirincimizi yıkıyor, kıyma, salca, yag ekliyor. Sogan, domates, biber ve dereotunu ince ince dograyarak ilave ediyoruz. Tüm baharatlarımızı ekleyerek güzelce harmanlıyoruz. Sebzelerimizi doldurup, tenceremize dizip, üzerini örtecek kadar su ekliyoruz. 1 yemek kasıgı salcayı az sıvıyagda kavurup, dolmaların üzerine döküyoruz. Az tuz ekleyip, yüksek ateste kaynayana kadar, ardından kısık ateste 20-25 dk. pisiriyoruz.
(Kuru dolma taze dolmaya göre cok daha fazla su cekeceginden ara ara kontrol ediyoruz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...