Translate

9 Kasım 2013 Cumartesi

GERDAN & PILAV

Lezzetlimi lezzetli güzel bir yöresel yemegimiz olan Gerdanlı pilav masamızı süsledi. Yanında ayranla gayet güzel giden, fazlasıyla doyuran bu essiz yemek hem yapımının kolaylıgıyla, hem de tavan yapan lezzeti ile eminim ki favorileriniz arasında yerini alacak!
Malzemeler:
4 parca Gerdan eti (kisi bası 2 adet)
1 adet kuru sogan
1 cay bardagı nohut (ıslatılmamıs, haslanmamıs)
2 adet yesil biber
1 adet domates
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Üstünü örtecek kadar su
Pilav Icin:
1 ölcü Bulgur
2 yemek kasıgı tereyag
Hazırlanısı: 
Yemegimiz iki asamadan olusuyor. Öncelikle düdüklü tencere icerisine et, yemeklik dogranmıs, sogan, biber ve domatesimizi ekleyip, yıkadıgımız nohut ve baharatlarını da katarak, suyunu ilave edip ocaga alıyoruz. 15 dakikada hazır hale geliyor. Etleri suyun icinden alıp, bu sudan sebze ve nohutu ile 2 ölcü alıp baska tencere ile ocaga koyuyoruz. Sıcak haldeyken icine bulgurumuzu katıp, altını kısıp suyunu cekene kadar pisiriyoruz. Tereyagını ayrı bir tavada kızdırıp pilavımızın üzerine döküyoruz. Beraber sunup, afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...