Translate

22 Kasım 2013 Cuma

SARIMSAKLI YOGURTLU MANTAR KAVURMASI

Kavrulmus mantarı cok severim, üzerine sarımsaklı yogurtta oldumu yemede yanında yat.
O kadar pratik, doyurucu ve lezzetli bir yemek ki, daha önceden denemeyeniniz varsa muhakkak yapın derim, cünkü bagımlısı olcaksınız.
Malzemeler:
1 kg mantar
1 adet kuru sogan
1/2 cay bardagı mısırözü yagı
tuz, karabiber, pulbiber
(sarımsaklı yogurt) istege baglı ama siddetle öneririm
Hazırlanısı: 
Mantarları güzelce temizleyip yıkadıktan sonra yüksek ateste suyunu bırakıp cekene kadar pisiriyoruz. Bütün suyunu cekince yagını, yemeklik dogranmıs soganını, tuz ve karabiberini ekleyip iyice kavuruyoruz. Rengi hafif kızarıp altın rengini alınca pulbiberini de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra servise hazırdır. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...