Translate

7 Ağustos 2014 Perşembe

IZGARA TAVUK & FIRIN PATATES

Tavugun ve patatesin hafif ve pratik hali. Sıcak yaz aksamlarında kısa sürede mutfakta fazla oyalanmadan hazırlayabileceginiz bir tarif..
Malzemeler:
3 parca tavuk gögüs (1,5 tavugun gögsü)
1 kasık salca
2 kasık zeytinyag
1 kasık yogurt
Tuz, karabiber
4 adet patates
2 kasık zeytinyag
Tuz
Hazırlanısı:
Tavukları yıkadıktan sonra ince dilimler halinde fileto kesiyoruz. Salca, yag, yogurt ve baharatları harmanlayarak bu marine sos icinde mümkünse 1 gwce yoksa en az 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Fırınımızı 200 -220 derece ısıda ayarlayıp tepsimiz icine yaglı kagıdımızı serip hazırlıyoruz. Patateslerimizi soyup, yıkadıktan sonra ince dilimler halinde kesip yag ve tuz ile harmanlayıp tepsiye aktarıyoruz. Diger bor tepsimizide tavuklarımızı alıp fırına beraber atıyoruz. Kontrollü olarak pisiriyoruz. Iyice kızarıp pistikten sonra afiyetle yiyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...