Translate

28 Ekim 2014 Salı

BOL PEYNİRLİ PENNE

Peynirli makarna; cocuklugumuzun sevilen yemeklerinden. Hepimizin evinde annelerimiz hatta anneannelerimiz tarafından pratikce yapılan üzerine ezilmis peynirle servis edilen makarna günümüzde sık sunumlarla sanki bambaska bir hal aldı gibi.. Makarna her zaman restaurantlarda lüks yiyecek gibi gözüküp etlerle basabas fiyat skalasında yer alıyor. Nasıl olurda makarna etle bir tutulur diyen o kadar cok ki! Ama gelin görün ki öyle. 1 kg etin fiyatı ve 1 kilo makarnanın fiyatı belli. Eee o zaman bu nasıl birsey.
Makarna basit bir yemek gibi gözükse de asla basit olarak adlandırılmıyor. Bizler dar vakitte, ya da ne pisirecegimizi bilemedigimizde; "aman bugünde makarna yapıveririz" deriz. Bunu İtalyanlar duysa Türklere coook kızar :) Bizim en pratik yemegimiz, onların en meshur ve en övündükleri yemek. Bizde makarnaya yemek bile demeyen o kadar cokken!
Ne zamandır bu tarz bir makarna yapmamıstım. Aslında tarife gerek bile yok. Klasik usul makarna haslanır, süzüldükten sonra tereyagı ile hafif cevrilir ve bol ezilmiş peynir ile karıstırılıp servis yapılır. Cok pratik ve cok leziz. Ne zamandır makarnadan bu tadı almamam fotolama sebebim.  Cok cok eskiye götürdü beni!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...