Malzemeler:
1/2 kg Yufka (3 Adet)
2 Adet Haslanmıs Patates
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Kuru Nane
Sıvıyag
Su (yaga göre daha fazla oranda)
Hazırlanısı:
Öncelikle ic harcımızı hazırlayarak baslayalım ise. Haslanmıs patateslerimizi soyup, ezelim. Baharatlarını ekleyip iyice ezerek harmanlayalım. Püre kıvamında harcımız olsun. Yufkalarımızı üst üste gelecek sekilde zemine yayalım ve 4 parmak kalınlıgında uzunlamasına keselim. Her bir parcayı sıvıyag ve su karısımı ile ıslatalım ve harcımızı bir kösesine yayalım (bolca olsun ki lezzetli olsun) muska seklinde katlaya katlaya saralım. Tüm yufkalara aynı islemi uyguladıktan sonra tepsimize dizip su ve sıvıyag karısımı ile üstlerini ıslatalım 200 derece ısılı fırında kızarana kadar pisirelim, ilk sıcagı cıkınca servise hazırdır.
(Ben bu tarz börekleri önceden hazırlayıp deep freezde muhafaza ediyorum, canımız istediginde cıkarıp pisiriyorum. Bu sefer; kahvaltıya ne hazırlasam diye düsünürken aklıma geldi ve esimi börek kokusu ile uyandırdım)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder