Translate

16 Ekim 2012 Salı

FRANCALA POGACA

Ekmek görünümünde leziz bir poğaça.. Üstelik yapımı da çok pratik..
Malzemeler:
1 Adet Yumurta Sarısı (Akı üzerine sürmek için ayırıyoruz)
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1/2 Su Bardağı Yoğurt
Aldığı Kadar Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tutam Tuz
Içi Harcı:
2 Adet Haşlanmıs Patates
Tuz & Kuru Nane
Kabımıza yumurta, yoğurt, yağ ve tuzu koyup biraz elimizle dağıtıyoruz,unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice yoğuruyoruz. Hamuru 2 parçaya bölüp merdane yardımı ile açıyoruz. (hamur kalınlığı 1 cm olmalı) harcımızı hamurun üzerine sürüp, hamuru iki yanından yukarı doğru toplayarak kapatıyoruz. Hamuru iyice birbirine yapıştırıyoruz. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayıp, üzerine yumurta akı sürüp, haşhaş tohumu ile süslüyoruz. 180 derece ısılı fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk. pişiriyoruz.. Sıcağı çıkınca dilimleyerek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...