Malum yarın Kurban Bayramı.. Gittiginiz her ziyarette tatlı yemek adettendir.
Serbetli tatlılar bir noktadan sonra insanı rahatsız ediyor. Ama bu tatlımı tatlı, mini güzeller cok hafif. Dilerseniz daha büyük boyutlarda hazırlayarak tatlı niyetine ikram edebilirsiniz. Ama ben böyle lokmalık seviyorum. Evde kendinizin hazırlayacagı lezzetli, pratik, saglıklı, ve ekonomik lokmalık lezzetin adı Truff..
Yapımı cok kolay olan bu lezzetin malzemeleri söyle
Muhallebi Icin: (Tavuk Gögsü Muhallebisi)
1 Litre Süt
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
3 Türk Kahvesi Fincanı Toz Seker
1 Yemek Kaşığı Margarin
1 Paket Vanilin
Süsleme Icin:
Hindistan Cevizi
Kakao
Margarin ile unu kokusu cıkana kadar kavuruyoruz. Ardından süt ve toz sekerini ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar pisiriyoruz. Bayagı koyu bir muhallebi yapmalıyız. Sonra icerisine vanilini ekleyip, el mikseri ile güzelce cırpıyoruz. Ardından su ile ıslattıgımız borcama döküp soguyana kadar dısarıda bekletip, soguyunca buzdolabına kaldırıyoruz. Iyice soguduktan sonra tatlı kasıgı yardımı ile ya da elimiz ile lokmalar alıp, yuvarlayıp hindistan cevizi, kakaoya bulayıp buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz (dilerseniz fındık kırıgı, fıstık tozu, file badem de kullanabilirsiniz)
Iste bu kadar basit. Cok sık, aynı zamanda pratik lokmalık ev yapımı tatlımız hazır..
HERKESE IYI BAYRAMLAR
AY ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR EVDE YAPACAĞIM İNŞALLAH SİZİNKİ KADAR GÜZEL OLUR :)
YanıtlaSil