Translate

28 Ekim 2012 Pazar

MUHAMMARA (ACUKA)

Kahvaltı ve cay saatlerinin vazgecilmez lezzeti. Hafif acılı, baharatlı cayın yanında iyi giden pratik ve bu pratikligin yanında fazlasıyla lezzetli olan Muhammarayı bilmeyen yoktur. Güzel bir dilim ekmekle hafif bir atıstırmalık olan bu lezzeti insanın yedikce yiyesi gelir. Malum acı ve baharat insanı daha da yemeye sevk eder. Esimin salca sevdası nedeni ile bizim buzdolapta devamlı yeri olan yiyeceklerden biridir. Yapımı cok kolay ben ölcü ile yapmayıp, göz kararı ile yapıyorum..
Malzemeler:

  • 3 Kasık Domates Salcası
  • 1/2 Tatlı Kasıgı Biber Salcası
  • 1 Cay Bardagı Ekmek Kırıgı
  • 1 Cay Bardagı Ögütülmüs Ceviz Ici (un gibi olmamalı, hafif diri kalmalı)
  • 2 Dis Sarımsak
  • Beyaz Peynir (1 kibrit kutusu büyüklügü)
  • 2 Tatlı Ksıgı Nane
  • 1 Tatlı Kasıgı Kimyon
  • Zeytinyagı

Sarımsagımızı dövüp, peynirimizi eziyor ve bütün malzemelerimizi güzelce harmanlıyoruz, buzdolapta saklayacagımız kabımıza iyice bastırıp üstüne biraz zeytinyagı döküp buzdolapta saklıyoruz. Hic kokmadan, bozulmadan dayanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...