Malzemeler:
- Dilediginiz kadar köfte
- Dilediginiz kadar patates (ben 6 adet patates kullandım)
- Yag
- Tuz
- Salca
- Sogan (1 adet)
- Biber (2 adet)
- Domates (1 adet)
Hazırlanısı: Patatesler kızartmalık sekilde (parmak) dogranır, 1/3 cay bardagı sıvıyag, 1 tatlı kasıgı salca ve yeterince tuz ile genisce bir kap icerisinde harmanlanır. Yaglı kagıt serilmis tepsiye yayılır. Baska bir tepsi de yaglı kagıt ile kaplanarak köfteler ve sebzeler icin hazırlanır. Sogan 4'e, domatesler 2'ye bölünür,biberlere bir kac cizik atılarak tepsiye köfteler ile beraber dizilir. 250 derece ısıda sıcak fırına alt üst 2 kat tepsi yerlestirilir. Ara ara kontrol edilerek, patatesler kızarıncaya kadar pisirilir. (sebzeler ve köfteler patatesten önce hazırsa alınır) Ben köfteleri cok kızarmıs sevdigim icin patateslerle aynı zamanda alıyorum.
Iste bu kadar, ben servisi kızarmıs ekmek ve ayran ile yaptım..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder