Translate

7 Kasım 2012 Çarşamba

KREMALI MANTARLI YASSI SPAGETTI

Makarna yüzlerce ceside, yüzlerce sosa sahip olup en genis tür ve tarif yelpazesine sahip nadide besin ögelerinden. Degisik sekil ve tatlarda hepsi birbirinden farklı olarak sofraların vazgecilmezindendir. Cesidine göre sosu vardır makarnanın. Anneannelerimiz ve annelerimiz klasik olarak salcalı, kıymalı ya da mantı tarzı sarımsaklı yogurtla hep yapmıstır makarnayı. Ama bizler farklı farklı soslarla daha da cesitlli hale getiriyoruz evlerimizde. Besleyici, doyurucu ve cok lezzetli buldugum makarna, haftada bir özleyerek yaptıgım bir yemek olmaktan cıkmıyor. En sevdigim makarna cesitlerinden biri, Yassı Spagetti, özellikle kremalı soslar ona cok yakısıyor. Bu sefer mantarlı olarak yaptım, biz cok begendik, siz de deneyim eminim ki begeneceksiniz.
Malzemeler:
  • 1 Paket Barilla Yassı Spagetti (Bavette)
  • Su
  • Tuz
Sos Icin:
  • 1 adet kuru sogan
  • 2 dis sarımsak
  • 300 gr mantar
  • 2 adet yesil biber
  • Zeytinyagı
  • 1 kutu krema
  • Tuz, Karabiber
Hazırlanısı:
Makarnamızı kaynamıs, tuzlu su icerisinde aldante kıvamında olacak sekilde fazla yumusatmadan pisiriyoruz. Sosumuzu hazırlamaya koyulup, ısınmıs tencere icerisine zeytinyagını koyup yemeklik dogranmıs sarımsak ve soganlarımızı soteleyip, yesil biberlerimizi ilave ediyor ve biraz yumusayıncaya kadar pisiriyoruz. Ardından ince dogranmıs mantarlarımızı da ekleyerek yüksek ateste pisiriyoruz. En son olarak baharat ve kreması ekleyip, bir iki defa karıstırıyoruz. Bu arada makarnamızı süzüp, sosumuza ilave ediyoruz.
Ben servis yaparken maydonoz yaprakları ile süsledim, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...