Malzemeler:
- 1 Paket Barilla Yassı Spagetti (Bavette)
- Su
- Tuz
- 1 adet kuru sogan
- 2 dis sarımsak
- 300 gr mantar
- 2 adet yesil biber
- Zeytinyagı
- 1 kutu krema
- Tuz, Karabiber
Hazırlanısı:
Makarnamızı kaynamıs, tuzlu su icerisinde aldante kıvamında olacak sekilde fazla yumusatmadan pisiriyoruz. Sosumuzu hazırlamaya koyulup, ısınmıs tencere icerisine zeytinyagını koyup yemeklik dogranmıs sarımsak ve soganlarımızı soteleyip, yesil biberlerimizi ilave ediyor ve biraz yumusayıncaya kadar pisiriyoruz. Ardından ince dogranmıs mantarlarımızı da ekleyerek yüksek ateste pisiriyoruz. En son olarak baharat ve kreması ekleyip, bir iki defa karıstırıyoruz. Bu arada makarnamızı süzüp, sosumuza ilave ediyoruz.
Ben servis yaparken maydonoz yaprakları ile süsledim, afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder