Translate

31 Ocak 2013 Perşembe

PATATESLİ BÖREK

Gayet basarılı bir patatesli börek. Ic harcının tadı tuzu tam kararındaysa lezzetli olmaması icin hicbir neden yok. Bu börekte tamamen icten gelen bir formatta hazırlandı ve afiyetle yendi :)
Malzemeler:
5 Adet Yufka
5 Adet Haslanmıs Patates
1 Kuru Sogan
1 Tatlı Kasıgı Salca
Sıvıyag
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Nane
Sosu Icin:
1 Su Bardagı Su
1/2 Su Bardagı Süt
1/2 Su Bardagı Sıvıyag
Hazırlanısı: Yemeklik dogranmıs soganlarımızı, az sıvıyagda soteleyip, salcamızı ilave edip bir süre kavuruyoruz. Patateslerimizi iyice ezip tenceremize ilave ediyor, baharatlamızıda ekleyip güzelce kavuruyoruz. Yufkalarımızı sosumuzla ıslatıp ortadan ikiye bölüyoruz, harcımızı yayıp iki kenarı acık kalacak sekilde sarıyoruz. Tüm yufkalarımıza aynı islemi uygulatıp, bitiriyoruz. Yuvarlak tepsimize göbekten baslayarak kol böregi gibi seriyoru. 2.kata cıkıp aynen devam ediyoruz. Kalan sosla ıslatıp, 1-2 saat dinlendiriyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pisiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...