Translate

2 Ocak 2013 Çarşamba

TAHINLI & CEVIZLI BATON KEK

Yeni bir yılın ilk tarifi..
Her yer bembeyaz olan yılbaslarına alısmısmıydık ne! Bu yıl beyazlar icinde degildik! Ama kar yagmasada, kıs soguguna karsı bol bol tükettigimiz nadide besinlerden tahin ve pekmezden güzel ve sıradan olmayan tarifler yaratabiliriz diye düsünüp birseyler yaptım. Gecenlerde yaptıgım bal kabagı tatlısında pekmezi kullanmıstım (ki deneyin derim cok daha lezzetli bir tatlınız olacak), bu seferki kekimde de tahini kullandım. Tahinli tadları seviyor ve böyle bir keki hic yapmadıysanız muhakkak yapın derin. Farklı bir tadı var, eminim begeneceksiniz. Keki daha tatlı (seker oranı yüksek) tercih edenlerdenseniz üzerine pudra sekeri dökerek daha tatlı ve süslü bir keke sahip olursunuz. Benim icin sekeri ideal..
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardagı seker
1 su bardagı süt
1 su bardagı tahin
1/2 su bardagı sıvıyag
Aldıgı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardagına yakın ceviz ici
Hazırlanısı: Yumurta ve sekerimizi güzelce cırpıp, süt, sıvıyag ve tahin ilavesi ile biraz karıstıryoruz. Un, kabartma tozu ve vanilinini ekleyip harmanladıktan sonra cevizlerini ilave ediyoruz. Yaglanmıs kabımıza harcımızı döküp 180-185 derece sıcak fırında pisiriyoruz. Pistiginde mis gibi tahin kokusu etrafa yayılıyor, ilk sıcagı cıkınca yendiginde ise harika bir tadı oluyor.. Bir dahaki sefere tahinli pekmezli de deneyecegim!
Afiyetler olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...