Translate

12 Şubat 2013 Salı

KAPUSKA (LAHANA YEMEGI)

Kıs yemeklerinden biri daha soframızdaydı. Allahtan kocacım ne yaparsam yiyiyor, cünkü kapuskayı herkes sevmez, eve yaydıgı kokusu nedense hep irrite gelir! Ama kısın güzel lahana varken yemegini yapmak ve yemek benim hosuma gidiyor. Kıymalı - etli olmadıgı müddetce; sulu, sıcacık güzel bir tabak kapuska yemegi kıs aksamlarında icimizi ısıtmaya ve doyurmaya yeter. Bunun yanında, lahananın bagırsaklara olan faydası ile bence gayet saglıklı bir yemek.
Malzemeler:

  • 1 adet kücük lahana
  • 1 adet kuru sogan
  • 1/2 cay bardagı sıvıyag
  • 1,5 yemek kasıgı salca
  • 1 tatlı kasıgı biber salcası
  • Tuz, Karabiber

Hazırlanısı:
Soganlarımızı yemeklik küp seklinde dograyıp, sıvıyagımız ile tencere icerisinde yumusayana kadar kavuruyoruz. Ardından salcamızı ekleyip biraz karıstırdıktan sonra ince ince kıyılmıs ve yıkanmıs lahanalarımızı ekleyip yüksek ateste lahanalar biraz sönene kadar kavuruyoruz. Lahanalarla aynı seviyede su ilave edip, baharatlarımızı katıp yüksek ateste kaynayana kadar, ardından kısık ateste lahanalar iyice yumusayana kadar pisiriyoruz..
Hepsi bu kadar, aksam yemegimiz hazırdır, ben yanında yazın elcagızımla yapmıs oldugum Acı Sosumla ve yine elcagızımla yapmıs oldugum yogurdumla (fotoda yogurt yok malesef) servis yaptım.. Birbirini gayet güzel tamamlayan bir kombine oldular..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...