Malzemeler:
- 1 adet kücük lahana
- 1 adet kuru sogan
- 1/2 cay bardagı sıvıyag
- 1,5 yemek kasıgı salca
- 1 tatlı kasıgı biber salcası
- Tuz, Karabiber
Hazırlanısı:
Soganlarımızı yemeklik küp seklinde dograyıp, sıvıyagımız ile tencere icerisinde yumusayana kadar kavuruyoruz. Ardından salcamızı ekleyip biraz karıstırdıktan sonra ince ince kıyılmıs ve yıkanmıs lahanalarımızı ekleyip yüksek ateste lahanalar biraz sönene kadar kavuruyoruz. Lahanalarla aynı seviyede su ilave edip, baharatlarımızı katıp yüksek ateste kaynayana kadar, ardından kısık ateste lahanalar iyice yumusayana kadar pisiriyoruz..
Hepsi bu kadar, aksam yemegimiz hazırdır, ben yanında yazın elcagızımla yapmıs oldugum Acı Sosumla ve yine elcagızımla yapmıs oldugum yogurdumla (fotoda yogurt yok malesef) servis yaptım.. Birbirini gayet güzel tamamlayan bir kombine oldular..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder