Translate

10 Şubat 2013 Pazar

PORTAKAL SEKERLEMESI

Kısın bizim evde bol bol portakal ve mandalina yenilir. Portakalların kabukları mutfaktaki cöpün icinde mis kokusu ile etrafı sarınca her defasında acaba bu kabukları atmasam dedirtir bana..Bunları degerlendirmenin bir yolu recelini yapmak, malum evde recel cok eee geriye bir ihtimal kalıyor o da bu tatlı sekerlemeler. Dilerseniz kahvaltıda, dilerseniz cikolata yapımında, kek yapımında ya da pasta süsü olarak kullanabilirsiniz bu sekerlemeleri. Buram buram kokusu ve hos lezzetinin yanında;  atılacak malzemenin sofrada yer alması ise paha bicilemez :)
Malzemeler:
Dilediginiz kadar portakal kabugu
Su
Seker
Hazırlanısı:
Yıkanmıs portakal kabuklarını ince dilimler halinde kesip içlerinde yer alan tüm beyaz kabugu bıcakla dıs kabugundan ayırıyoruz. (Ben her bilimi sarıp kürdana 5'erli gruplar halinde batırdım, igne yardımı ile ipe de dizebilirsiniz ya da ugrasmak isetmiyorum derseniz dilim seklinde bırakın) Tencere icerisinde üstünü örtecek kadar su ile kaynatıp, bu suyu süzüp (islemi 3 kere tekrarlıyoruz) Bunu yapma nedenimiz kabugun acı tadının cıkması. Ardından üstünü örtecek kadar su ve yeterince toz seker ile (tadına bakarak karar verin) agdalasana kadar pisiriyoruz. Kürdan yada ipten cıkarıp, sogutup diledigimiz sekilde kullanıyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...