Translate

19 Mart 2013 Salı

ISLIM KEBABI (kızartmadan)

Karnıyarık havasında parca etle yapılan daha lezzetli bir patlıcan yemegi olan Islim Kebabını esim uzun zamandır istiyordu.. Fırsatını bulup yapmısken ara verdigim bloguma da koyup sizlerle paylasmak istedim..
Kızartmadan fırında hazırladım patlıcanları gayet lezzetli ve hafif oldu, böyle deneyin derim..
Malzemeler:
3 Adet Patlıcan
1 Adet Kuru Sogan
2 Adet Yesil Biber
1 Adet Domates
8 Parca Dana Löp Et (kibrit kutusu boyutunda)
2 Kasık Salca
Su
Tuz,Karabiber,Kırmızıbiber,Kimyon
Hazırlanısı:
Patlıcanlarımızı cizgili sekilde soyup her patlıcanı boylamasına 4 parca halinde kesiyoruz. Tuzlu su icerisinde bekletip, duru su ile yıkayıp, süzüyoruz. Tepsimize yaglı kagıt serip, patlıcanlarımızın iki yüzünüde sıvıyag ile yaglayıp 220 derece fırında kızarana kadar pisiriyoruz. Bu arada etimizi üstünü örtecek kadar su ile haslıyoruz. (ben düdüklüde hasladım) Kuru soganımızı yemeklik dograyıp az yag ile soteletip dogranmıs biberlerimizi de ekliyoruz. Biraz daha kavurup salca, haslanmıs et ve baharatlarını ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Az su ekleyip suyunu cekene kadar pisiriyoruz. Fırından cıkan patlıcanlarımızdan 3 parcayı birbirine cağpraz gelecek sekilde üst üste koyup arasına etini koyup, bohca gibi kapatıyoruz. Halka seklinde kestigimiz domates dilimi koyup kürdan ile sabitliyoruz.
Tepsiye dizip,etimizi hasladıgımız suya salca katıp, sıcak olarak sosu tepsiye döküyoruz. 220 derece fırında kızarıp iyice ısınana kadar pisiriyoruz. Yanına cacık tavsiyedir.. Afiyetler olsun.. 

2 yorum:

  1. Ceyda hn. dün misafirlerim iftar için yaptım, harika oldu herkes çok beğendi islim kebabı tarifiniz için teşekkürler. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begenmenize cok sevindim, eminim sizinkide cok lezzetli olmustur. Ellerinize saglık..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...