Translate

4 Nisan 2013 Perşembe

LAKŞA ÇORBASI

Kıs icin annemin yapıp hazırladıgı ve bana da verdigi lezzetli hamur parcaları bu güzel corba icin kullanılıyor.. Mantı hamurundan yapılan bu laksalar acıkcası pratik ve yalancı mantı oluyor. Soguk kıs günlerinde dolu dolu 1 kase corba yetiyor bile doymaya!
Malzemeler:
Kıyma (ölçüsü göz kararı)
1 Adet Kuru Soğan
2 Yemek Kaşıgı Sıvıyağ-1 Yemek Kasığı Tereyağ
1 Yemek Kaşığı Salça
3 Avuç Dolusu Lakşa
Yeterince Su
Tuz,karabiber,kırmızıbiber
Sos İçin:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Hazırlanışı:
Kıymamızı tenceremiz içinde suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz. Ardından yağımızı ve yemeklik küp seklinde doğradıgımız soğanımızı ekleyip iyice kavuruyoruz. Salçamızı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ve baharatlarını ekleyip iyice özleşene kadar pişiriyoruz. Hamurlarımızı ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bu aşamada çorbanız koyulaşırsa su ilave edebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurdumuzu bir kap içerisinde hazırlıyoruz. Biz servis yaparken sarımsaklı yoğurdu üstüne döküyoruz ama dilerseniz tencerenin altını kapatmadan yoğurdunu çorbamız ile sulandırıp kestirmeden çorbanın içerisine ekleyip de servis yapabilirsiniz.. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...