Malzemeler:
2 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Tereyağ
1 Paket Dolmalık Fıstık
2 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Süt
1 Tutam Tarçın
Hazırlanışı:
Tenceremiz içerisinde yağımızı eritip içine fıstık ve irmiğimizi ekleyip, devamlı karıştırarak iyice pembeleşip kokusu çıkana kadar kavuralım (ben epey koyu renkte sevdiğim için bayağı kavuruyorum) Toz şekerinin de 2/3 ölçüsünü ekleyip 5-10 dakikada daha beraber kavuralım. Ardından süt ve suyunu ekleyip karıştırıp, iyice çekene kadar kapağı kapalı kısık ateşte pişirelim. Kalan tozşekerini de ekleyip son bir kez daha karıştırıp demlenmeye bırakalım, tarçınını ekleyip altını kapatalım...
Ilk sıcağı cıkınca kalıpla şekil verip afiyetle yiyelim..
Allah Kabul Etsin & Mekanı Cennet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder