Translate

8 Nisan 2013 Pazartesi

PAZI YEMEGI

Markette o kadar güzel pazıya rastladım ki, almadan olmadı.. Taze, incecik, parlak yapraklı ve o kadar çamursuzdu ki! Hemen yemegini yapmalıydı. Hafif, pratik ve saglıklı bir tarif bu. Dilerseniz üzerine yumurta kırarakta yiyebilirsiniz tercih sizin.
Malzemeler:
1 bag pazı (1/2 kg)
1 adet orta boy kuru sogan
1 adet yesil biber
1 adet havuc
Zeytinyag
Tuz,Karabiber, Kırmızıbiber
Hazırlanısı: Pazılarımızı yıkayıp, süzüyor ve incecik dogruyoruz. Tenceremiz icerisine yemeklik dogranmıs sogan, küp seklinde dogranmıs havuc ve ince kıyılmıs biberlerimizi yagımızla koyup az soteledikten sonra, salca ve baharatalarını ekliyoruz. Pazılarını da ilave ettikten sonra pazılar sönene kadar pisirip ardından az su ilavesi ile havuclar yumusayana kadar pisiriyoruz. Cok lezzetliydi, kıs bitmeden kesinlikle yapın derim. Yanına yogurtla iyi bir ikili!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...