Translate

14 Nisan 2013 Pazar

ZEYTINYAGLI KEREVIZ


Enginar görünümlü kereviz deyince benim aklıma "Dogan görünümlü Sahin geliyor nedense" :) Kerevizi farklı sekilde yemek isteyenler icin alternatif bir tarif. Denedikten sonra eminim ki favorileriniz arasinda olacak..
Malzemeler:
3 adet kereviz (orta boy)
1 su bardagı bezelye
1 adet havuç
1 adet patates
1 portakalın suyu
Su
Zeytinyagı
Tuz ve 1 adet kesme seker
Hazırlanısı:
Kerevizler soyulup enine 2 parcaya bolünerek icleri enginar gibi olacak sekilde kaşık yardımıyla hazirlanır. Limonlu suda biraz bekletilip yıkandıktan sonra tencereye az su ve zeytinyagı ilave edilerek biraz pisirilir. Diger yandan baska tencere icerisinde pisme sürelerine göre ufak sekilde dogranarak hazirlanan havuclar ve patatesler haslanmaya bırakılır. Ardından bezelyesi de eklenerek çok yumusatmadan pisirilir. Dilerseniz hazır garnitür kullanabilirsiniz. Garnitürde hazır oldugunda icleri doldurulur. Portakal suyu, tuz ve sekeri ilave edilerek tekrar pismeye bırakılır. Diriligini cok kaybetmeden ve soguk olarak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...