Malzemeler:
2 su bardagı kuru börülce (geceden ıslatılacak)
1 adet kuru sogan
1 adet havuc
1 adet yesil biber
1 kasık salca
2 adet domates
Zeytinyag
Su
Tuz ve karabiber
Hazırlanısı:
Öncelikle geceden ıslanan börülcemizin kara suyunu döküp, yıkıyoruz. Ardından düdüklü tenceremiz icine yemeklik dogradıgımız kuru soganımızı, ufak dogradıgımız havucumuzu ve zeytinyağımızı biraz soteleyip, salca ve domatesini ekliyoruz. Biraz karıstırıp börülce, üstünü örtecek kadar su ve baharatını katıp düdüklümüzün agzını kapatıyoruz. Önce yüksek ateste, kaynadıktan sonra kısık ateste pisene kadar bekliyoruz..
(Tarif ılık yada sıcak yenecek olup, soguk olarak yapacaksanız muhakkak 2 adet kesme seker ekleyin...)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder