Translate

11 Haziran 2013 Salı

YAZ LEZZETI PATLICAN SALATASI VE ZEYTINYAGLI BARBUNYA

Yaz geldi.. Ferah, hafif ve pratik yemekler yapma ve yeme zamanı.  Bugün hem patlıcan salatası hem de zeytinyaglı barbunya tarifini birarada verecegim. 
Pazar aksamına ne yapsam ne yapsam derken; hafif seyler yiyelim, malum rapor yazıcaz.. Uyutmasın, agırlık yapmasın.. Soguk ve zeytinyaglı yeme kararı aldık. Ama son dakika buzlukta göze carpan karides "beni güvec yapmalısın" deyince esime yapsam mı dedim o da hemen eveeeet dedi. Ve Karides Güvecte masada basrolü aldı...
Patlıcan salatası
Malzemeler:
5 adet patlıcan
2 dis sarımsak
4 kasık süzme yogurt
Mayonez
Tuz
Hazırlanısı: Patlıcanlarımızı dilerseniz ocak üstünde dilerseniz fırında közlüyoruz. Ilk sıcagı cıkınca soyup ince ince kıyıyoruz. Diger yandan az tuzla sarımsaklarımızı eziyoruz. Yogurdumuza ilave edip az mayonea yaklasık 1 tatlı kasıgı ekleyip iyice harmanlayıp patlıcanlarla bulusturuyoruz. Iste bu kadar basit.. Ayrıca bu tarifi et yemeklerinin yanında da pilav yerine garnitür olarak servis yapabilirsiniz.
Zeytinyaglı Barbunya
Malzemeler:
600 gr barbunya
1 kuru sogan
2 havuc
Zeytinyagı
2 adet domates
1 kasık salca
2 adet kesme seker
Tuz
Yeterince su
Hazırlanısı: Yemeklik dogranmıs soganlarımızı ve ufak parcalar halinde dogradıgımız havuclarımızı zeytinyagında soteliyoruz. Biraz soteledikten sonra salca, domates ve barbunyasını ekleyerek, bir iki ceviriyoruz. Ardından tuz ve sekerini ilave edip, yeterince (üstünü örtmeye yakın) suyunu katıyor ve pisirmeye bırakıyoruz.
(Bu arada karides güvec tarifim eski postlarımda mevcuttur)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...