Translate

10 Haziran 2013 Pazartesi

EKMEK BALIGI (Yumurtalı Ekmek)

Biraz yaglı olmasına karsın özlenen ve ara ara tüketilen kahvaltılık. Esimin favorileri arasında.. Pazar kahvaltısına yaptım ve afiyetli tükendi :)
Kahvaltıya degisik seyler hazırlamak istendiginde kolay ve pratik bir tarif olarak görüyorum, muhakkak biliyorsunudur ama bir kere de tarifi benden gelsin..
Malzemeler:
1 adet ekmek
2 adet yumurta
1/3 su bardagı süt
Tuz
Kızartmak icin sıvıyag
Hazırlanısı: Derin bir kap icine yumurtalar kırılıp, süt ve biraz tuz ilavesi ile iyice cırpılır. Bu sırada yagın kızması icin altı acılır. Dilimlenmis ekmekler sıvı malzememize bulanıp kızgın yag icerisinde arkalı önlü olarak altın rengi alana kadar kızartılır.. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...