Translate

7 Temmuz 2013 Pazar

ZEYTINYAGLI ENGINAR


Yaz ayının habercisi, karaciger dostu ve saglık deposu bir sebze Enginar. Son yıllarda ille de saglıklı beslenme mevzusunun gündemde olması ile sofralarımızda yerini fazlasıyla alır oldu. Halbuki yıllardır bilinen bir sebze olan enginar,  simdi daha da bir meshur. 3.00 tl fiyat ile ayıklanmıs canagı marketlerde yerini alırken ayıklanmamıs hali haliyle daha ucuz. Ama yapması bayagı bir mesakkatli. Ben ayıklanmıs enginarı tercih edenlerdenim. Garnitürlü zeytinyaglı yemegini ve pilavını seviyorum en çok. Bugünkü tarifimde garnitürlü versiyonu :)
Pratik, hafif, saglıklı ve tam bir yaz yemegi.
Malzemeler:
8 adet enginar
1 kavanoz garnitür
2 adet kesme seker
Tuz
Zeytinyag
Su
Limon suyu (3-4 damla)
Hazırlanısı:
Enginarlarımızı üstünü örtmeye yakın su, az tuz, limon suyu ve biraz zeytinyagı ile tencereye ters kapaklayıp dizerek yüksek ateste kaynayıp ardından kısıga yakın orta ateste yumusayana kadar pisiriyoruz. Bıcak batırarak yumusaklıgını kontrol edip enginarlarımızı ters ceviriyoruz ve icleeine aldıgı kadar garnitürümüzü koyup bir müddet daha pisiriyoruz. Altını kapatıp soguması icin servis tabagına alınca biraz zeytinyag ilavesi yapıyoruz. Dereotu ile süsleyip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...