Translate

3 Temmuz 2013 Çarşamba

BAMYA YEMEGI

Yaza yakısır hafif ve bol eksili harika bir yemek olan BAMYA bugünkü tarifim. Markette görünce dayanamayıp hemen aldım, yaptım ve sonuc tek kelime ile muhtesem. Ben bamyayı bol sulu seviyorum. Sanki corba gibi!  Eksisi, domatesi ve sarımsagı bol harika bir bamya yemegi yanında yesil salata ve yogurt ile gayet doyurucu bir aksam menüsü bence!
Malzemeler:
300 gr Bamya
1 adet Kuru Sogan
4 dis Sarımsak
3 adet Domates
1 kasık Salca
1 kasık Tereyag
1 kasık Sıvıyag
1 tatlı kasıgı Tuz
Limon Tuzu (3 adet)
Yeterince Su
Hazırlanısı:
Soganlarımızı yemeklik, sarımsaklarımızı da incecik dogruyor tereyagı ve sıvıyag karaısımı ile güzelce kavuruyoruz. Salca ve domatesini ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu, tuzunu ve limon tuzunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha pisiriyoruz. Ayıklanmıs ve yıkanmıs olan bamyalarımızı ekleyip kısık ateste bamyalar yumusayana kadar pisiriyoruz. Mümkün oldukca yemegi karıstırmamaya özen gösterin bamyalarımız cok hassas dagılmasınlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...