Translate

26 Eylül 2013 Perşembe

YOĞURTLU KEREVİZ

Yogurtlu salataları cayın yanında ve alkol sofrasında cok severim. Cay vakti hamurisi varsa yogurtlu salata hamurisinin agırlıgını hafifletiyor bence. Yani misafir varsa börek vardır, börek varsa muhakkak yogurtlu bir salata vardır (yapılmalıdır diye düsünenlerdenim)
Malzemeler:
1 adet kereviz
1 adet yesil elma
1 adet havuc (istege baglı)
1 kase süzme yogurt
1 tatlı kasıgı mayonez
2 dis sarımsak
Tuz
1 cay bardagı dövülmüs ceviz ici
Hazırlanısı:
Sarımsakları az tuz ile dövüp, yogurt ve mayonez ile karıstırıyoruz. Kerevizi ve elmayı rendeleyip kararmasına fırsat vermeden yogurt ile harmanlıyoruz. Bir kac saat buzdolabında saklayıp, ceviz ile süsleyerek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...