Translate

23 Eylül 2013 Pazartesi

PATATESLİ RULO BÖREK

Cok cıtır, güzel bir yufka böregi yapmak hic zor degil.. Ayrıca cok pratik olmasının yanında lezzeti bi harika..
Malzemeler:
4 adet yufka
4 adet orta boy patates
1 adet kuru sogan
1 kasık salca
Tuz,Karabiber,Kuru Reyhan
1 bardak Su
1/2 bardak Sıvıyag
Hazırlanısı:
Patatesler haslanır. Sogan yemeklik dogranarak az sıvıyagda sotelenir. Salcası ve baharatları eklenerek ezilmis patateslere eklenip sogumaya bırakılır. İlk yufka zemine serilerek su ve yag karıssımı ile ıslatılıp dört kösesinden katlanır. Genis kısıma harc sürülerek rulo seklinde sarılır. Dilimlere kesilerek yaglanmıs tepsiye dizilir. Üzerlerine sıvıyag sürülerek 200 derece ısınmıs fırında pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...