Malzemeler:
Köfte ( kisi bası dilediginiz sayıda)
1 kasık tereyag
1 kasık salca
1, 5 bardak su
Pilav icin:
1 su bardagı pilavlık bulgur
1,5 su bardagı su
1 kasık tereyag
2 kasık mısırözü yagı
1 kasık salca
Tuz ve kuru nane
Hazırlanısı:
Koftelerimizi fırında kızarana kadar pisiriyoruz. Benim koftem her daim buzlukta hazır oldugu icin yapım asamasını artık vermiyorum. Yagda salcamızı kavurup 1, 5 bardak suyumuzu ekleyip biraz kaynatıyor ve köftelerimizi ekleyip 5 dakika kısık ateste pisiriyoruz. Diger yanda pilavımız icin yagımızı eritip salcasını ekleyip biraz kavurduktan sonra yıkanmıs bulgurumuzu ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip ilk önce yüksek ateste ardından kısık ateste pisiriyoruz. Altını kapatmadan önce kuru nanemizi ekleyip karıstırıyor ve dinlenmeye bırakıyoruz. Toplamda 20 dakika gibi kısa bir sürede yemegimiz hazır. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder