Translate

3 Aralık 2013 Salı

KIS, MANDALINA & KEK

Kıs ayının geldigi bugünlerde portakal ve mandalina bas tacımız oluyor. Portakal kabuklarını hem sekerleme, hem recel, hem de kek ve kurabiyelerde zaten kullanıyorum ama mandalinanın kabuklarının çöpe gitmesi hep canımı sıkar. Nasıl degerlendirsem diye düsünürken aklıma ilk önce kekini yapmak geldi. Sonuç mükemmel, hem lezzeti hem de huzuru birarada bulacagınız kekim icin artık tarif vermiyorum cünkü klasik kek tarifim eski postlarımda mevcut. Sonucundan gayet memnun kalarak uyguladıgım ve benim icin ideal olan kek tarifime ek olarak
4 mandalinanın rendelenmis kabugu
4 mandalinanın suyu
1/4 su bardagı kuru üzüm
1/2 cay kasıgı tarcın
ekleyerek yaptım.. Sizinde begeneceginize ve atılacak malzemeyi degerlendireceginize eminim.. Simdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...