Translate

31 Ocak 2014 Cuma

EV YAPIMI COCOSTAR

Hindistan cevizli tatlari oldum olası severim. Özellikle yas pastada ve trufflarda hindistan cevizinin verdigi o guzel koku ve tat favorimdir.  Kücükken cokca yedigimiz cocostar cikolata da o zamanki favorimdi. Internette arastirmalar yapip evde bu lezzeti yakalayabilirmiyim diye dusunurken bircok blogda tarifine rastladim. Kimi pisirme teknigi ile kimi ise az sonra tarifini verecegim sekilde yapmis bu lezzeti. Cok pratik ve cok lezzetli olan bu atistirmalik misafirlere ikram olarak, bayram cikolatasi olarak ya da kahve keyfinize arkadas olabilecek nitelikte. Yalniz dikkat etmeniz gereken nokta kalorisi. Tadina bayilip fazlaca yemeyin yeterli :)
Kaynak: bengisu-abihayat.blogspot.com
Malzemeler:
2 su bardagı hindistan cevizi
1 paket krema (200 ml)
2 kasık pudra sekeri
1 paket bitter cikolata
Hazirlanisi: Hindistan cevizi ve krema iyice özlesene kadar spatula yardimi ile karistirilir. Bu noktadan sonra seker ilavesi damak tadiniza kalmis. Ben kullandim. Sekerinide katip iyice karistirdiktan sonra duz bir kaba, borcama yayip buzdolabinda 1-2 saat sogutuyoruz. Isterseniz bicakla kesip, isterseniz parcalar koparip yuvarlayarak benmari usulu eritilmis cikolataya bulayip yine buzdolabimda 1-2 saat cikolatasinin donmasini bekliyoruz. Sonrasi malum afiyetle yiyoruz :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...