Translate

25 Ocak 2014 Cumartesi

ICLI KÖFTE

Dillere destan enfes bir lezzet. Sevmeyen yok sanırım.. Biz bayılıyoruz. Muhtesem bir lezzet ve gayet doyurucu bir ana yemek. Yanında yogurt ideal tamamlayıcı benim damak tadıma göre!
Malzemeler:
3 su bardagı köftelik bulgur
1,5 - 2 su bardagı su
1/2 tatlı kasıgı tuz
Harcı Icin Malzemeler:
350 gr dana kıyma
1 adet kuru sogan
Bir tutam maydonoz
1/2 su bardagı ceviz ici
2 kasık becel margarin
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanısı:
Bulgurumuzu ıslatıp bir süre agzı kapalı olarak dinlendiriyoruz. Bu arada harcımızı hazırlamak icin kıymayı tavaya alarak suyunu cektirip iyice pisirdikten sonra yag ve yemeklik dogranmıs soganı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Daha sonra ince kıyılmıs maydonozu, cevizi ve baharatları da ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra altını kapatıp sogutuyoruz. Iyice soguyup yagın etkisiyle donması - katılasması lazım ki haslanırken köfteyi patlatmasın (püf noktası).. Hamurumuzu güzelce yogurup, limon büyüklügünde bezelere ayırıyoruz. Yanımıza ufak bir kasede sıvıyag alıp, yagın yardımıyla bezeleri avuc icimizde güzelce inceltip, icine harcımızdan koyuyor be agzından birlestirip kapatıyoruz ve yine avuc icimizle sekil vererek tüm hamurlara aynı islemi uyguluyoruz. Makarna suyu gibi tuz ile tatlandırılmıs suda köftelerimizi haslayıp kokusunun cig olmadıgı ve pistigini anladıgınızda servise hazır demektir.. Bu kadar iste.. Cok güzel yapın & yiyin lütfen..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...