Translate

27 Ocak 2014 Pazartesi

TEL KADAYIF TATLISI

Iki kişiye kadayıf böyle miniş tepside oluyor.. Evde muhallebili kadayıfa kullandığım kadayıftan biraz vardı, hem onu değerlendirmek hem de ne zamandır yemediğimiz tatlıyı yapmak iyi olurdu diye düşünüp aksam yemeğinden sonra kalktım hemen 5 dakikada yaptım. Biliyorsunuz kadayıf çok pratik bir tatlı.
Malzemeler:
200 gr tel kadayıf
1 kasık tereyağ
1/2 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker
Hazırlanısı:
Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlıyoruz ise. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalı. Şerbet için su ve şekeri güzelce eriyip kaynayana kadar yüksek ateşte ardından kısık ateşte 5 dakika tutarak hazır hale getiriyoruz. O soğurken biz kadayıfı elimizle küçük parçalara bölüp erittiğimiz yağın içerisinde güzelce karıştırıyoruz. Yarısını tepsimize güzelce yerleştirip bastırarak üzerine cevizi serpiyoruz. Kadayıfın kalan yarısını da cevizin üzerini örterek iyice bastırarak hazır hale getirdikten sonra 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz ilk sıcağı çıkınca şerbetini üzerine dökerek dilediğimiz zaman afiyetle yiyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...