Malzemeler:
200 gr tel kadayıf
1 kasık tereyağ
1/2 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker
Hazırlanısı:
Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlıyoruz ise. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalı. Şerbet için su ve şekeri güzelce eriyip kaynayana kadar yüksek ateşte ardından kısık ateşte 5 dakika tutarak hazır hale getiriyoruz. O soğurken biz kadayıfı elimizle küçük parçalara bölüp erittiğimiz yağın içerisinde güzelce karıştırıyoruz. Yarısını tepsimize güzelce yerleştirip bastırarak üzerine cevizi serpiyoruz. Kadayıfın kalan yarısını da cevizin üzerini örterek iyice bastırarak hazır hale getirdikten sonra 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz ilk sıcağı çıkınca şerbetini üzerine dökerek dilediğimiz zaman afiyetle yiyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder