Translate

29 Ocak 2014 Çarşamba

ZENCEFILLI KURABIYE

Bizim evde kısın en cok tüketilenlerden biri Zencefil. Hastalıkta saglıkta her daim iciyoruz :) Ama bu sefer farklı degerlendirmek istedim kendilerini. Mesela kurabiye gibi. Sonuc: Mis kokulu harika bir lezzet oldu. Evi saran koku o kadar davetkardı ki! Bu soguk kıs gününe sıcacık bir dokunustu sanki...
Malzemeler:
120 gram tereyag (erimis)
100 gr toz seker (varsa esmer seker)
1 adet yumurta sarısı
1/2 bardak pekmez (100 ml)
1 tatlı kasıgı toz zencefil (taze ise ince rendelenmis)
1 tatlı kasıgı tarcın
2 adet karanfil (havanda dövülmüs)
1/2 tatlı kasıgı kabartma tozu
1/2 tatlı kasıgı karbonat
Aldıgı kadar un (varsa tam bugday unu)
Hazırlanısı:
Öncelikle yag ve sekeri güzelce pürüzsüz olana kadar cırpıyoruz. Ardından yumurta ve pekmezi ilave ederek
cırpmaya devam ediyoruz. Kalan diger malzemeleri de ekleyerek yoguruyoruz. Unu azar azar eklerseniz basarılı sonuc alırsınız. Hamurumuz hazır olunca (ele yapısmayacak) un serpilmis tezgahta merdane ile 1/2 cm kalınlıgında acıyoruz ve kalıplarımızla sekil vererek yaglı kagıt serili 2 tepsiye diziyoruz. Tam 2 tepsi doluyor (benimki 24 + 24 oldu) 175 derece ısıda fırında 11 dakika ayrı ayrı pisiriyoruz. Izgara tel üzerinde iyice sogutup varsa teneke kutuda yoksa kavanozda agzı kapalı olarak saklıyor ve uzun bir müddet taptaze muhafaza ediyoruz.
Özellikle Türk Kahvesi esliginde tüketmek tavsiye...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...