Translate

18 Şubat 2014 Salı

İZMİR KÖFTE

Köftenin lezzetli ve başka bir hali.. Yanına pirinç pilavı ve hoşafla çok ama çok güzel bir akşam yemeği oldu.
Yapımı gayet pratik çünkü köfteyi ve patatesi yağda değil fırında kızartarak yaptım böylece hem daha saglıklı hem de kolay oldu :)
Malzemeler:
Kisi sayısına göre köfte (benim her daim deep freezde mevcut)
3 adet patates
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağ
1 bardak sıcak su
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Yağlı kağıt serili tepsiye köftelerimizi ve elma dilimi doğranmış patateslerimizi dizip fırında 200 derecede 15-20 dk pişiriyoruz. Ardından tenceremize köfte ve patatesleri dizip, dilimlenmiş biber ve domatesleri de üzerine koyuyoruz. Tereyağında salçamızı kavurup, su ve baharatlarını ilave ettikten sonra tenceremize ekleyerek ilk önce harlı sonra kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
İşte bu kadar lezzetli olan yemek bu kadar da pratik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...