Translate

19 Şubat 2014 Çarşamba

SOSYETE MANTISI

Mantı niyetine çıtır çıtır çok pratik ve çok lezzetli bir tarifim var bugün. Eminim birçoğunuz biliyordur veya yapmıştır. Orjinali haşlanarak yapılıyor, yağda kızartıp yapanda var. Ama fırında hem daha hafif hem daha lezzetli bana göre..
Malzemeler:
3 adet yufka
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1/3 bardak sıvıyağ
1/2 bardak su
1 kase Sarımsaklı yoğurt
1 kaşık tereyağ
1 kaşık salça
Kuru nane
Hazırlanışı:
Öncelikle iç harcımızı hazırlayarak işe başlıyoruz. Tavamıza kıymamızı alıp güzelce kavuralım tüm suyunu çekip tane tane olunca az sıvıyağ ve yemeklik doğranmış  soğanımızı ekleyip kavurmaya devam edelim. Baharatları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Yufkalarımızı üstüste tezgaha dizip her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı ayrı ayrı tezgaha açıp su ve yağ karışımı ile yağlayalım. Kıymalı harcımızı geniş tarafa yayıp önce rulo ardından gül böreğı şeklinde saralım. Tüm yufkaları hazırladıktan sonra yağlanmış tepsiye dizip 200 derecede kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkmasına yakın tereyağ ve salçayı kavuralım. Böreklerimizi servis tabağına alıp üzerlerine 1 kaşık sarımsaklı yoğurt ve salçalı sostan dökelim. Kuru nane ile süsleyelim. İşte servise hazır. Dilerseniz çay saatine, dilerseniz akşam yemeği olarak hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...