Translate

28 Nisan 2014 Pazartesi

DEREOTLU POGAÇA

Mis dereotu kokusuyla harika lezzette bir pogaça. Yapımı kolay, sunumu şık ve uzun süre dayanan bu pogaçayı denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 paket margarin
1/2 çay bardağı sıvıyag
2 adet yumurta (beyazları üzeri için ayrılacak)
3 kasık yogurt
2 kasık sirke
1/2 su bardağı süt
Aldıgı kadar un
1,5 paket kabartma tozu
1 demet dereotu
İç Harcı İçin:
300 gr. beyaz peynir
Hazırlanışı:
Derin bir kap içerisinde tüm ıslak malzemeler iyice karıstırılır. 1 demet dereotu iyice yıkanıp kurutularak incecik kıyılır ve karısıma eklenir. Ardından kontrollü sekilde un ve kabartma tozu ilave edilerek hamur yogrulur. Klasik kulak memesi kıvamında ele yapısmayan bir hamur hazırlanır. Bir süre mümkünse üzeri örtülerek dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparılarak tezgah üzerinde açılır. Bir kenarına çizikler atılır, diğer kenarına iç harç konulur ve sarılır. Kesik kısım üste gelecek sekilde yarım ay sekli verilir. Tüm hamura aynı islem uygulanarak pogaçalarımız hazır edilir. Yaglı kağıt serili tepsimize dizilir ve üzerlerine yumurta akı sürülüp (dilerseniz susam veya çörekotu ile süslenir) 200 derece ısılı fırında kızarana kadar pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...