Translate

3 Mayıs 2014 Cumartesi

PRATİK TRUFFLE

Bu mini lezzetcikleri dilediginiz gibi, hayal gücünüzü kullanarak cesitlendirebilir ve ikram edebilirsiniz. Ben bu sefer evde ne zamandır duran kakaolu bisküvi gözüme batınca yenmeyecegini düsünüp ondan yaptım. Cok pratik, cok lezzetli ve hazır cikolatalı olanlara göre daha kalorisiz ve saglıklı.. En nihayetinde ev yapımı! 15 dakikada hazırlanan bu tarif, tadanlara: bu kadar kısa sürede böyle bir lezzet imkansız dedirtecek cinsten! Biraraya gelip harmanlanmıs bu lezzetlerin ne kadar güzel bir sonuc cıkarttıgı tabirsiz...

Malzemeler:
2 paket kakaolu bisküvi (petit beurre yada piknik tarzı olabilir)
1 paket krem sati
1 bardak soguk süt (200 ml)
2 adet kuru kayısı
2 adet günkurusu kayısı
2 adet kuru incir
Portakal sekerlemesi (tarifi eski postlarda mevcut)
Süslemek icin Hindistan cevizi
Hazırlanısı:
Bisküvileri elimizle gelisigüzel derin bir kap icine kırıp, soguk süt ile cırptıgımız krem santimizi ekliyoruz. Kuru meyvelerimizi yıkayıp, kuruttuktan sonra ufak parcalar halinde dograyıp harcımıza ekliyoruz. Portakal sekerlemelerini de ufak parcalara böldükten sonra harcımıza onuda ilave edip meyvelerimizi cok ezmeden hamur kıvamında yoguruyoruz. Hamurdan ufak parcalar alıp top seklinde yuvarlayıp hindistan cevizine bulayıp yanyana diziyoruz. Buzdolabında sogutup sevis yapıyoruz. Buzdolabında kapaklı bir kap icerisinde bayagı bir süre dayanan bu tarif, canınız tatlı istediginde, kahve yanında ya da misafire sunulacak sekilde servis edilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...