Translate

12 Nisan 2014 Cumartesi

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

Bol bol yedik bu yıl yine portakal. Son portakalların kabukları tam recellik gibi geldi gözüme, madem recellikler o zaman yapmalı deyip ani bir kararla hemencecik koyuldum is basına.. Gecen sene sekerlemesini yapıp kek ve kurabiyelerde kullanmıstım.
Bu senede neden cöpe gitsin ki bu güzelim kokulu lezzet olacak malzeme, hazır olsun masamızı süslesin..
Malzemeler:
6 adet portakal (kalın kabuklu Yafa cinsi)
4 bardak toz seker
1 adet cubuk tarcın
2 adet karanfil
1/4 limon suyu
Hazırlanısı: 
Portakal kabuklarımızı ince dilimler halinde kesip kaynar su icerisinde 4 su degistirerek acısını atmasını saglıyoruz. Kabuklar hazır olunca, tenceremiz icerisine sekerimizi ve üzerini bir parmak gececek kadar su, tarcın cubugu ve karanfili koyup kaynatmaya baslıyoruz, portakal kabuklarımızı ilave edip güzelce kaynatıyoruz. (yaklasık 20 dakika) Limon suyunu ilave edip 15 dakika kadar daha kaynattıktan sonra tarcın ve karanfilleri ayırıp kavanoza alıp agzını sıkıca kapatıp bir tepsi icine ters olarak koyuyoruz. Iyice soguyunca buzdolabına kaldırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...