Translate

8 Mayıs 2014 Perşembe

ÇÖKERTME KEBABI

Evde enfes bir yemek yapmak zor degil. Iskenderin bence çok daha lezzetlisi ve evde yapıldıgı icin daha  güveniliri. Patates kızartması ile olan tarif zaten kötü olur mu diyen esimin damak tadina uyan bu yemek onu deli etti.. Sizde yapın deneyin parmaklarınızı yiyeceksiniz :)
Malzemeler:
4 adet bonfile
4 adet patates
1 kasık salca
1 kasık sıvıyag
1 kasık tereyag
4 kasık zeytinyag
1 ufak kase yogurt
2 adet tırnak pide
Tuz, karabiber, kekik ve pulbiber
Hazırlanısı:
Etlerimizi julyen seklinde dograyıp zeytinyag, tuz, karabiber, kekik ve pulbiberle marine edip birkac saat buzdolapta dinlendirelim. Kızmıs tava icerisinde pisirelim. Patateslerimizi ince dilimler halinde (parmaktan ince) kesip dilerseniz kızgın yagda dilerseniz benim gibi fırında az sıvıyag ve tuz ile 240-250 derece ısılı fırında kızarana kadar pisirelim. Ufak bir tava icerisinde sıvıyag ve tereyagını kızdırıp salcamızı kavuralım ve az su ilavesi ile hazır edelim. Yogurdumuzu cırpıp onuda hazırladıktan sonra servis icin tırnak pidelerimizide biraz fırında ısıtalım. Tabagımıza önce kızarmıs patateslerimizi alalım üzerine etimizi, salçalı sosumuzu ve yanlara dogru yogurdumuzu dökelim. Tırnak pide ile servis yapalım. Evde lezzet söleni baslasın, afiyetler olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...