Translate

10 Mayıs 2014 Cumartesi

KÖFTE & PİYAZ

Köfte piyazla ayrı bir sölen oluyor. Ya patates ya piyaz en iyi tamamlayıcısı degilmidir köftenin.. O zaman bu aksam böyle güzel bir yemek yiyelim. Buzlukta olan önceden hazırladıgım köftelerim benim pratik kurtarıcım. Yanınada söyle lezzetli bir piyaz yaptıkmı tamamdır..
Malzemeler:
Köfte Için:
1 kg dana kıyma
1 adet kuru sogan
1 su bardagı ekmek kırıgı
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber, yenibahar
Piyaz Icın:
2 su bardagı kuru fasulye
1 adet kuru sogan
8-9 dal maydonoz
2 adet yumurta
Zeytinyag
Sirke
Limon suyu
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber, pulbiber
Hazırlanısı:
Kofte icin soganımızı incecik küp küp dogruyoruz, kıymamızın icine soganı, ekmek kırıgını ve damak tadımıza göre baharatlarını ekleyip güzelce yogurup dinlendiriyoruz. Ne kadar beklerse o kadar lezzetlenir unutmayalım. Köfteden ufak parçalar alıp avuç içimizde sekillendirelim. Tümüne aynı islem uygulanınca hazır bile köftelerimiz.. Yuksek ısıda ısınmıs tava icerisinde diledigimiz sayıda köftemizi pisiriyoruz (kalanını buzlukta muhafaza edebilirsiniz) Bu arada piyaz için bir gece önceden ıslattıgımız fasulyelerimizi süzüp yeni su ile tencere içerisinde haslanana kadar pisirelim. Süzdügümüz fasulyelerimizi ayrı bir kaba alıp piyazlık dogranmıs sogan, ince kıyılmıs maydonozları ve damak tadımıza göre baharat, sirke, limon suyu ve zeytinyag ile harmanlıyoruz. Haslanan yumurtalarımız ile süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...