Translate

23 Haziran 2014 Pazartesi

BAKLAVA

Hazır baklava yufkasından yaptıgım tarif.. Pratik ve lezzetli. Yufkasını acamayanlar ya da hazır almak istemeyenler icin kolay bit alternatif.
Malzemeler:
20 adet baklava yufkası (benim 1 paket 800 gramdı)
100 gr tereyag
1 ufak kase ceviz ici (irili olsun)
Serbet İcin:
2 bardaktan 1 parmak eksik seker
2,5 bardak su
3-4 damla limon suyu
1 tutam tuz
Hazırlanısı:
Sütlü Nuriye tarifimde oldugu gibi aynı sekilde yapacagız yalnız bu sefer tepsimiz ufak yuvarlak tepsi. Tüm yufkaları tepsimize seriyoruz. Arasına 2 katta ceviz koyarak hazırlıyoruz. Biraz kuruduktan sonra kesip yaglayarak ısınmıs 180 derece fırında pisiriyoruz. Baklavamız iyice soguyunca serbeti yapmak icin tenceremiz icine su ve sekeri iyice karıstırıp seker eriyince kaynatıp, altını biraz kısıp kaynayana kadar pisiriyoruz. 15 dakika sonra limonunu sıkıp tuzunu ekleyip bi 5 dakika kadar ocakta tutuyoruz. Altını kapatıp iyice ılıtıyoruz. Ilık olan serbeti soguk tatlı üstüne kasık kasık döküp 2-3 saat odada üzeri acık bekletiyoruz. Servis yapana kadarda üzeri örtülü oda ortamında tutuyoruz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...