Translate

29 Haziran 2014 Pazar

HOSGELDİN RAMAZAN AYI & MUHALLEBİLİ GÜLLAC

Bu yıl Ramazan ayı sıcaklara denk geldi.. Hem de öyle bir sıcak ki anlatılamaz! 
Böyle zor zamanlarda oruc tutmak bin kat daha sevap sanırım. 
Susuz geçirilemeyen bu günlerde birde aksam gec saatlere kadar oruc olmak cok ama cok zor.. 
Allah Tüm Müslüman Aleminin Ramazan Ayını Mübarek etsin, Oruc tutanlarında yanında ve yardımcısı olsun..
Ramazan Ayının temsili Tatlısı olan Güllac Narın yoklugu yüzünden muhallebi ve cilekli hali ile karsınızda...
Malzemeler:
6 yaprak güllac
1.5 kg süt
Seker (yaklasık 3 bardak=600 ml)
1 paket vanilin
1 cay bardagı ceviz ici
Cilek
1/2 paket DrOetker Creme Ole (Damla Sakızlı)
1 bardak soguk süt
Hazırlanısı:
Sütü tencere icerisine alıp, sekerini ilave edip, sekeri eriyip kaynama noktasına gelip iyice ısınana kadar bekliyoruz, altını kapatınca vanilini ekleyip karıstırıyoruz. Bu arada güllac yapraklarını iri boyutlarda kırıp 1 yapragı kabımıza seriyoruz (standart kapaklı dikdörtgen borcama tam ölçü bu) üzerine sütümüzden göz kararı tüm yapraklara yetecek oranda döküyoruz (ıslanıpta biraz yumusayacak)3 kat yapragı bu sekilde hazırladıktan sonra, 3 dakika icerisinde hazır olan muhallebimiz icin derin bir kap icine paketin yarısını döküp 1 bardak sogut süt ile iyice cırpıyoruz. Muhallebimizi tüm yüzeye iyice yaydıktan sonra, geriye kalan 3 yaprak güllacıda aynı sekilde kat kat ıslatıp hazırlıyoruz. Iyice soguyunca üzerini ya strec film ya da kalıbımızın kapagı varsa hava almayacak sekilde kapatıp buzdolabında 1 gece bekletiyoruz. Servis yapmadan önce ceviz ici ve cilek dilimleri ile süslüyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...