Translate

13 Haziran 2014 Cuma

TAVUK SARMA

Tavuk sarmayı yıllar önce yemis ve cok begenmistim ama bir türlü yapmak kısmet olmamıstı. Nette bir sürü tarife bakıp kendimce kolajladıgım bir tarif yaratarak yaptım. Sonuc cok güzel oldu.. Bundan sonra davet yemeklerinde yapabilecegim lezzetlerden biridir kendisi..
Hazırlanısı ve pismesi kolay olan bu yemek sık sunumuyla görsel bir sölen.. Ayrıca cokda hafif. Yanında bademli pirinc pilavı ile servis ettim cok uyumlu ve güzel oldu.
Malzemeler:
2 parca tavuk gögsü (1 tavugun göğsü)
1 adet ufak kuru sogan
6-7 adet mantar
1 adet ufak havuc
1 adet kırmızı biber
1 adet yesil biber
Sıvıyag
Soya sosu
Karabiber
Marine icin:
1 cay bardagı süt
2 kasık Zeytinyag
Tuz
Sosu icin:
1 bardak su
1 tatlı kasıgı salca
Sıvıyag
Tuz
Hazırlanısı:
Tavuk gögüslerimizi kasabımızdan rica ederek 1 gögüsü 3 parcaya böldürüp iyice dövdürerek incelttiriyoruz. Mümkün degil ise evde parcaları strec film arasında et dövücüsü ya da havan ile iyice döverek inceltiyoruz. İc harcı icin, mantarlarımızı iyice yıkayıp ince dilimler halinda dograyıp tavamızın icinde suyunu bırakıp cekene kadar soteliyoruz. Ardından küp dogranmıs soganlarımızı ve yagımızı ekleyip soganlar yumusayana kadar pisiriyoruz. Jülyen seklinde dogranmıs havuclarımızı ekleyip biraz soteliyoruz. Biberlerimizide jülyen seklinde dograyıp harcımıza ekliyor ve sotelemeye devam ediyoruz. Malzemeler hafif yumusayınca soya sosu ve karabiber ekleyip harlı ateste 1 dakika tutup altını kapatıyoruz. Tavuklarımızı serip arasına harcımızdan bir miktar koyup sarıyoruz. Kürdanla sabitleyip bir kaba diziyoruz. Marine malzemelerini hazırlayıp 3-4 saat buzdolapta dinlendiriyoruz. Mümkümse 1 gece bekletmek tavugun daha lezzetlenmesini saglıyor. Fırın kabımıza tavuklarımızı dizip üzerine marinesinin yarısını döküp kabımızın üzerinide yaglı kagıt ve folyo ile kapatarak 220 derece ısılı fırında 20 dakika pisiriyoruz. Bu arada salca ve yagı biraz kavurup su ve tuz ekleyerek iyice kaynatıyoruz. Fırın kabımızın üstündeki folyo ve kagıdı alıp sosumuzu güzelce tavuklarımızın üzerine döküyoruz. Bu sefer üzerlerinde folyo olmadan tavuklar iyice kızarana kadar fırında pismeye bırakıyoruz. Yaklasık 15-20 dakika.. Ister bütün, isterseniz dilimleyerek servis yapabilirsiniz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...