Translate

9 Haziran 2014 Pazartesi

MEYVELİ YAŞ PASTA

Tam yaza yakısır renkli ve lezzetli meyvelerle, güzel mi güzel, hafif mi hafif, pratik mi pratik.. Eee daha ne olsun! Evde yaş pasta yapmaya korkmayın, aksine dısarıdakilerin tadını damagınızdan sildirecegine ve bir daha asla hazır almayacagınıza emin olabilirsiniz. Temiz, bildigimiz ürünlerle yapılan ev yapımı bir lezzet, ekonomik ve cok daha degerli oluyor. Benden anneme armagan olan bu güzel pasta icin malzemeler simdi karsınızda..
Malzemeler:
Pandispanya icin:
3 adet yumurta
1 su bardagı seker
1/2 su bardagı sıvıyag
1 su bardagı süt
Aldıgı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Her zaman bu tarifimi uyguluyor ve cok memnun kalıyorum. Bu sefer pandispanyayı ikiye böldükten sonra sadece alt katını kullandım..
Pandispanyayı ıslatmak icin:
1 bardak süt
1 kasık pudra sekeri
Kreması icin:
2 bardak süt
3, 5 kasık nisasta
3, 5 kasık toz seker
1/2 paket krem santi
Üzeri icin:
1/2 bardak süt
1/2 paket krem santi
Dilediginiz meyveler
1/2 paket tart jöle
Hazırlanısı:
Pandispanyamızı artık ögrendik blogumda yapılısı mevcut. Klasik kek sıralaması ile yapıp yaglanmıs kelepceli kalıpta 185 derecede 35-40 dk pisirip soguduktan sonra pastamızın yapım asamasına gecebiliriz. Ben pandispanyayı muhakkak bir gün önceden yapıp bizdolabında muhafaza ediyorum, hem daha güzel lezzete sahip oluyor hemde daha kolay kesiliyor. Kremamız icin tencermeize süt, nisasta ve sekeri ekleyip orta ateste iyice kıvamlanana kadar pisiriyoruz. Altını kapatık ilk sıcagı cıkınca krem santisini toz olarak ekleyip mikserle iyice cırpıyoruz. Kestigimiz pandispanyamızın sadece alt katını kullanıp süt ve pudra sekeri ile heryerini ıslatıyoruz. Kremamızı üzerine sürüp biraz donması icin oda ısısında bekletiyoruz. Meyvelerimiz ile diledigimiz sekilde üzerini süsleyip tart jölemizi paketin arkasında yazan tarife göre pisirip soguttuktan sonra meyvelerimizin üzerine fırca yardımı ile sürüp buzdolabında birkac saat sogutup servis yapıyoruz.. Afiyet olsun.. Ben bu pastayı annemin dogum günü icin yaptim. Birtanecik annemin dogum günü kutlu olsun ve ömrü pastası gibi renkli ve tatlı gecsin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...