Translate

6 Temmuz 2014 Pazar

MİLFÖY BÖREK

Milföyden yapılan tarifleri esim cok seviyor. Fazla yaglı olan milföy hamuru benim cok fazla tercihim olmasa da esim icin yapıyorum. Özellikle sabah kahvaltılarında hamurisi esimin favorisi. Bu sefer sadece kasar peynir ile yaptıgım tarif karsınızda..
Malzemeler:
Dilediginiz kadar milfoy hamuru
Her dilim hamur icin 2 ince dilim kasar peynir
Hazırlanısı:
Milföy hamurları buzlukta muhafaza edildigi icin kullanmadan 2-3 saat önce istedigimiz miktarda hamuru oda ortamında bekletiyoruz. Yumusayan hamurlarımızı kesik olan kısmından bıcak yardımı ile kesip arasına 2 dilim kasar peynir koyuyor ve diledigimiz sekilde kapatıyoruz. 200 derece ısılı fırında pisiriyoruz. Kızaran böreklerimizi 1-2 dakika soguttuktan sonra hemen servis yaapıyoruz. Fazla sogursa kabarıklıgı ve lezzeti kaybolur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...