Tavuk Schnitzel (sinitzel) Avusturya Mutfagının en meshur yemeklerinden. Et ve tavukla yapılan bu paneli kızartma güzel yapıldıgı takdirde yagda kızarmıs hissini kesinlikle yansıtmıyor..
Ülkemizde neredeyse her restaurantın menüsünde yer alan bu güzelim yemek, yagını emmemis, kıtır kıtır ise sanırım kimse hayır diyemez!
Bugünkü yemegimiz malum bu! 10 dk gibi kısa bir sürede gayet pratik ve leziz olan bu yemegi ben nasıl yapmısım bir bakalım..
Malzemeler:
Kisi sayısına göre tavuk gögsü (ben 4 parca kullandım)
Tuz, Karabiber
1 Yumurta
1 kase Un
1 kase Galeta Unu
Kızartmak icin Sıvıyag
Hazırlanısı:
Öncelikle tavuk gögüslerimiz eger hazır ise yıkayıp sularının süzülmesini saglıyoruz. Eger tavuk gögsümüz bütün halde ise; dilimleyip hafif dövüp ardından yine yıkama islemini yapıyoruz. 3 ayrı tabagı yanımızda hazır bulundurup, birinin icerisine yumurtalarımızı kırıp tuz ve karabiber ile güzelce cırpıyoruz. Diger tabak icine un koyuyoruz, sonuncu tabagımıza ise galeta ununu koyuyoruz. Genisce bir tava icerisinde az sıvıyagımızı iyice kızdırıp hazırladıktan sonra tavugumuzu önce una, ardından yumurtaya ve en son galeta ununa bulayarak arkalı önlü güzelce kızartıyoruz. Altın rengini alınca havlu kagıt serili bir kaba alıp yagının süzülmesini saglıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Üzerine bir parca tereyag (baharatlı olabilir) ve 1 dilim limonla servis etmek adabı (ben öyle sevmiyorum)! Yanına patates muhtesem yakısıyor.. Patatesle neler yapabileceginiz sizin maharetli ellerinize kalmıs..
Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder