Translate

15 Kasım 2014 Cumartesi

ÇİFT SOSLU KABAK & PATATES KIZARTMASI

Kızarmıs kabak öyle tatlı tatlı kokar ki, insan karsısında zor dayanır. Ya patates; zaten cazibesine dayanabilene askolsun! Peki ya ikisi birarada oldumu; o zaman degmeyin keyfimize..
Bu aksam menümüz bunlar. 
Peki yanında domates sos & sarımsaklı dereotlu yogurt ile doruklarda bir lezzet yasamaya ne dersiniz?

Malzemeler:
3 adet patates
3 adet kabak
Kızartmak icin sıvıyag
Domates Sos Icin;
2 adet domates
1 dis sarımsak
Tuz & Karabiber
Yogurtlu Sos Icin;
1 kase yogurt
1 dis sarımsak
1 tutam dereotu
Hazırlanısı: Kabaklarımızı ve patateslerimizi soyup yıkadıktan sonra güzelce kurulayalım. Diledigimiz sekilde kesip kızgın yagda sırasıyla kızartalım. Ufak bir tencere icinde rendelenmis domates ve sarımsagı pisirelim, kaynayıp suyunu hafif cekince tuz ve karabiber ilavesi ile tatlandırıp hazır hale getirelim. Ince kıyım dereotu ve ezilmis sarımsagı yogurdumuza katıp güzelce karıstıralım. Yemegimiz hazır, sosları ister yanında, isterseniz üzerine dökerek servis yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...