Translate

14 Kasım 2014 Cuma

TAM BUĞDAY UNLU TARÇINLI KURABİYE

                  Hz.Mevlana der ki; dostlarını daima vefa ile hatırla. Arayan sen ol, bulan sen ol, tanıyan sen ol, kucaklayan yine sen ol. Kula vefası olmayanın, Hakk'a vefası olmaz. Mübarek cuma yüzü suyu hürmetine Hayırlı Cumalar diler, tüm dualarımızın kabul olmasını Yüce Allahtan dilerim..

Son iş gününde yine yorucu bir haftayı geride bıraktık. Ne zaman hafta bitti anlamıyorum. Öyle çabuk geçiyor ki zaman, sanki kayıp gidiyor.. Haftasonu sizde benim gibi temizlik, alışveriş, hafta içine yemek hazırlığı yapacaksanız & mutfakta ekstradan bir uğraş ararsanız, muhakkak uygulayın diyeceğim bir tarifim var bugün.. Tarçın olmadan sıradan sayılabilecek nitelikte ki hamur, tarçının o hoş kokusu & aromasıyla lezzetini ikiye katlıyor.
Hem pratik hem de leziz...
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr. tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
4 çay bardağı tam buğday unu
3 çay bardağı un
1 çorba kaşığı tarçın (tepeleme dolu)
1 pkt. kabartma tozu
1 pkt. vanilin
Hazırlanışı:
Yağ ve şeker güzelce karıştırılır. Süt, tarçın ve vanilin ilave edilerek biraz daha karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenir (öncelikle 5 bardak un konulup, kalan un hamurun kıvamına göre kontrollü ilave edilir) Hamur 15-20 dk. dinlendirilip, ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir. 170 derece ısılı fırında pembeleşene kadar pişirilir. (fırınınıza bağlı diye süre veremiyorum) Soğuduktan sonra servis edilir. Çay & kahve yanında güzel bir ikramlık, ayrıca kavanoz ya da kapaklı kutuda muhafaza ederseniz uzun süre dayanıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...