Translate

3 Kasım 2014 Pazartesi

EVDE DÜRÜM KEYFİ

Bu ara farklı neler yapabilirim arayısı icinde oldugum zamanlar.. Hep aynı seylerden sıkılan ben hem nette arastırmalarım, hem de kendi deneyimlemelerim sonucu fevkalede lezzetler yakalıyor ve bunları sizlerle paylasmak icin can atıyorum..
Canınız farklı birsey yemek istiyor ama pratikte olsun diyorsanız bu tarifim aynen o dediginizden :)
Evde alasını yapılabileceginiz, dısarıda para verip bir daha asla yemeyeceginiz ve de o kadar kısa sürede hazırlayabileceginize aklınız bile ermeyecek kadar lezzetli bir dürüm ile karsınızdayım. Hem icinde neler var, nasıl yapılmıs siz biliyorsunuz. O kadar lezzetli ki bagımlısı olacagınıza simdiden eminim.
Malzemeler:
Hazır Lavas (kisi sayısına göre)
2 adet tavuk gögsü
1 adet kuru sogan
2 adet yesil biber
1 adet kırmızı biber
2 kasık sıvıyag
Tuz,Karabiber,Kırmızı Toz Biber, Kekik
1 kasık salca
1 tatlı kasıgı biber salcası
1 cay bardagı su
Hazırlanısı:
Öncelikle tavuklarımızı iyice yıkayıp sularını süzdürelim. İnce dilimler halinde kesip yüksek ısılı tava icerisinde sularını saldırıp cektirelim. Ardından cok ince olmayacak sekilde sacak seklinde dogranmıs kuru soganlarımızı ve yagımızı ilave edip biraz soteleyelim. Kırmızı biberlerimizi de ekleyip biraz soteledikten sonra, yesil biberlerimizi ekleyelim. Tüm dirilikleri gidince baharatlarımızı ilave edelim. Güzelce harmanlayıp, su icerisinde erittigimiz salcalarımızı katarak biraz lezzetin birbirine gecmesini saglayalım. Iste bu kadar, ocagın altını kapatalım. Simdi en güzel asamadayız.. Lavasımızı düz bir zemine yayıp icine önce sosundan biraz sürelim, harcımızı hepsine yetebilecek oranda göz kararı ayarladıktan sonra tam ortasına serip iki ucundan (alt ve üst) katlayalım, diger yanlardan sıkıca saralım. Esim aksama ne var diye sordugunda 2 tane yeter bana demisti, ama mutfaktan gelen kokuya dayanamayıp yanıma geldiginde acaba 2 tane yetermi ki, 3 dahamı iyi dedi :) Verdigim tarif 6 lavaslık ideal bence (cok dolu dolu olursa 4 de olur ama patlama riski yüksek) 2 yerseniz aklınız kalabilir diye düsünüyorum, 3 lavas cok fazlada sisirip tıkamıyor haberiniz olsun, 3 bizce tam kararı. Ben kendiminkinin icine ince kıyım iceberg, bol pulbiber ve acı biber tursusundan ufak parcalar halinde dograyıp koydum (acı severler böyle yemeli). Esim icinde sevmedigi icin ona ufak bir salata yaptım. 15 dakika gibi kısa bir sürede herseyiyle hazır olan bu lezzet icin artık buzdolabımızda lavas muhakkak mevcut olacak :) Bir dahaki sefere etli versiyonunu yapıcam bakalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...